Obchudek krejčíka Honzy

Přihlášení:

Uživatel: nepřihlášen

Založit nový účet.

Košík:

Počet zboží: 0 Kusů

Celková cena: 0

Nákupní košík

Reklama

Reklama

Reklama

Kontakt

SECY MUSICall

Černohorského 1288
288 02 Nymburk
tel.: +420 603 917 768
tel.: +420 737 120 217
fax: +420 325 519 041
email: info@krejcikhonza.cz

Recepty

ŘEPÁNKY KREJČÍKA HONZY
aneb tradiční babiččina pochoutka z Polabí

Suroviny:

Těsto

  • 1000 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 150 g másla
  • 42 g droždí
  • 500 ml vlažného mléka
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • rozpuštěné máslo na potírání

Náplň

  • 1 středně velká cukrová řepa
  • 150 g máku
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky rybízové marmelády
  • 4 lžíce horkého mléka

Příprava těsta:

Do mísy prosejeme hladkou mouku, uprostřed vytvoříme důlek. Do vytvořeného důlku nasypeme cukr, promícháme s trochou mouky, nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vykynout kvásek. Přidáme povolené máslo, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme středně tuhé těsto, které necháme vykynout. (doba kynutí cca 30 minut)

Příprava náplně

Oloupanou řepu nakrájíme na menší kousky, uvaříme a po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Umletý mák spaříme horkým mlékem. Řepu a mák smícháme, přidáme skořici a rybízovou marmeládu.

Řepánky:

Z těsta vykrajujeme pomoučenou lžící kousky, které rozmístíme na pomoučený vál a pak prsty rozprostřeme a naplníme. Dobře uzavřeme stisknutím okrajů a spojenou částí dolů klademe dál od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia. Upečené řepánky přendáme na podložku a ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s mlékem nebo čajem.

Recept ke stažení v PDF